Vianna Stibal er født I 1963. Hun er født intuitiv, og lærte seg selv hvordan hun kunne gjøre readinger (avlesninger) på folk. Hun er utdannet Naturopat og massør og er en intuitiv klarsynt. I 1995 oppdaget Vianna at måten hun gjorde avlesninger av mennesker på kunne gi umiddelbar healing.

Vianna var mor til tre barn, og fikk diagnosen kreft, som raskt ødela lårbeinet hennes (femur, den lengste knokkelen i lårbeinet). Alt hun hadde prøvd innenfor klassisk og alternativ medisin hadde feilet. Så oppdaget hun en enkel readingteknikk hun brukte kunne brukes til å heale. Lårbeinet hennes ble øyeblikkelig healet. Hun tok med seg kunnskapen om dette til sesjonene med klienter og kursene hun holdt.  Nysgjerrig som hun var fikk hun hjelp fra en fysiker med en electroencephalograf som oppdaget at hun med sin enkle teknikk hadde kommet borti Thetabølger i hjernen. Over flere år ble det oppdaget at teknikken utnyttet Theta- og Gammabølger for å oppnå umiddelbar healing. Etter tusenvis av klienter oppdaget hun at hun kunne knytte seg til den Skapende kraften i Universet, og at sykdommer kunne endres etter å ha endret følelser og sannheter (troer/overbevisninger) fordi sykdommene var knyttet til slike overbevisninger og følelser.

Den mest grunnleggende oppdagelsen var at teknikken kunne læres bort til andre. Grunnleggeren, Vianna, har lært bort denne teknikken til tusenvis av mennesker. Hun har trent andre i å holde noen av klassene hennes. Denne teknikken er en av de mest utrolige opplevelsene i livet.

Vianna Stibal